Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:02:32 GMT

دستگاه شتاب‌نگار زلزله در نور نصب شد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۳۵۵۷۲

دستگاه شتاب‌نگار زلزله در نور نصب شد

شعاع عملکرد این دستگاه تا ۱۰۰ کیلومتر است و پس از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک خواهد کرد، به گونه‌ای که در هر منطقه‌ای شتاب بیشتر باشد، به طور قطع خرابی نیز آنجا بیشتر است.

پیش از این و در نخستین روز از هفته پدافند غیرعامل دو دستگاه شتاب‌نگار زلزله در شهرستان نکاء واقع در شرق و رامسر در غرب مازندران نصب شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران هزینه خزید و راه اندازی هر دستگاه شتاب نگاری زلزله را سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعلام کرد.

سیدمحمد نظری گفت تکه این دستگاه در انتقال سریع تر اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران موثر است و زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و فرستادن نیروهای امدادی به مناطق زلزله‌زده را در پی خواهد داشت.

بر اساس گزارش رسمی وزارت راه و شهرسازی در کل کشور یک هزار و ۲۰۰ ایستگاه شتاب نگار  وجود دارد که یک هزار دستگاه از این تعداد قدسمی است که باید با دستگاههای جدید جایگزین شوند.

دستگاه های شتاب نگاری برای برآورد خرابی و خسارت ناشی از زلزله مهم ترین دستگاههای مورد استفاده محسوب می شوند و دستگاه ثبت زلزله نیز برای ثبت بزرگی زلزله و مکان آن می باشد که مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران متولی آن است.

شهرستان نور دارای ۵ شهر شامل نور ، بلده ، رویان ، چمستان و ایزدشهر است که سه بخش مرکزی ، بلده ، چمستان و دارای هشت دهستان و ۲۲۶ آبادی است. مطابق آخرین آمار ۱۲۱ هزار جمعیت دارد که حدود ۶۷ درصد در روستاها و بقیه در شهرها سکونت دارند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی زمین لرزه نور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۵۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام محورهای مواصلاتی استان یزد باز است/ تغییر الگوهای بارشی در استان یزد

با وجود بارش باران در تمام نقاط استان، تردد در همه محورهای مواصلاتی استان به صورت روان در حال انجام است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، در طی ماه‌های گذشته شاهد ورود سامانه‌های بارش‌زا در استان یزد و بسیاری از مناطق کشور هستیم، این بارش‌ها که عمدتاً به صورت رگبار هستند در مدت زمان کوتاه منجر به جاری شدن سیل و روان آب در مناطق می‌شوند؛ بارندگی‌های اخیر و سیل‌آسا نشان دادند که علاوه بر تغییر اقلیم و دوره‌های بازگشت بارشی، شاهد تغییر الگوی بارش‌ها هم هستیم، به این معنا که در دو منطقه نزدیک بهم با شرایط جغرافیایی نسبتاً یکسان شدت و میزان بارش‌ها به مقدار قابل توجهی متفاوت هستند.

بر این اساس ابوالفضل اسدی، کارشناس اداره کل مدیریت بحران استان یزد با تاکید بر اینکه در ادامه برنامه‌ریزی‌ها الگوی بارش نیز در طراحی سازه‌ها مد نظر قرار می‌گیرد، اظهار کرد: جز منطقه خرانق که بارش فوق العاده و بالای ۳۰ میلی متری و چند نقطه محدود دیگر، همه ایستگاه‌های استان زیر ۲۰ میلی متر بارندگی را در ۲۴ ساعت بارندگی گزارش کردند.

وی افزود: الگوی بارش با شدت زیاد باعث شد تا آب گرفتگی در سطح شهر و نقاطی از استان صورت گیرد که این امر اهمیت در نظر گرفتن نوع و الگوی بارش را در مدیریت و کنترل آب‌های سطحی در هنگام بارش نشان می‌دهد.

کارشناس اداره کل مدیریت بحران استان یزد تاکید کرد: لازم است در ساخت و تقویت زیرساخت‌ها علاوه بر دوره بازگشت مقدار بارش؛ الگوی بارش نیز که به واسطه تغییر یا نوسان اقلیم در کشور و استان تغییر کرده در نظر گرفته شود زیرا بارندگی ده میلیمتر می‌تواند گاهی اثر بارندگی سی میلیمتر را داشته باشد و موجب خسارت می‌شود.

محمدعلی ملک‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد نیز اظهار کرد: برخی از راه‌های فرعی و روستایی به خاطر باران و جاری شدن روان‌آب به صورت موقتی مسدود و پس از رفع خطر بازگشایی شد.

به گزارش ایمنا، مسیر جاده کنجکوه و میانکوه، محور خرانق – درند و جاده پرک به سمت سه چاهون از محورهایی بود که روز گذشته براثر جاری شدن سیل مسدود شده بود.

کد خبر 750286

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی برای تردد در محور خوسف_ قلعه زری
  • هشدار مدیریت بحران استانداری برای تردد در محور خوسف_قلعه زری
  • تخلیه آب از ۸۰ منزل در شهر اصفهان انجام شد
  • تمام محورهای مواصلاتی استان یزد باز است/ تغییر الگوهای بارشی در استان یزد
  • هشدار مدیریت بحران استانداری مرکزی
  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری
  • آخرین وضعیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در اصفهان
  • ریزش کوه برخی مسیرهای مواصلاتی استان بوشهر را مسدود کرد
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان چهارمحال و بختیاری در پی صدور هشدار هواشناسی